info@anteppazari.com.tr

YERLİ SOYULMUŞ BADEM İÇİ

YERLİ SOYULMUŞ BADEM İÇİ
YERLİ SOYULMUŞ BADEM İÇİ
Kategori: . Etiket:

  • Badem, bir Omega 3 kaynağı olarak; kalp ve damar dostudur.
  • Kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önler. Tansiyonu düşürür, şeker hastalarında riski azaltır.
  • Adet döneminde kan şekeri düşüklüğünü engeller.
  • Bor bakımından zengindir; kemikleri güçlendirir.
  • İçindeki kalsiyum kolesterol düzeyini düşürür ve kemik erimesini önler.
  • İçerdiği magnezyum adet dönemi gerginlikleri ile adet öncesinde karında gaz, ruhsal durum değişiklikleri, baş ağrısı, şekerli ve tatlı besinlere istek, uykusuzluk, yorgunluk ve baş dönmesi gibi belirtilerin azalmasına yardımcı olur.
  • İçindeki yağlar kötü kolesterolü azaltmaktadır.
  • Vücut direncinin artmasında, yaraların iyileşmesinde, tat duyusunun oluşumunda çok faydalıdır.
  • Gebelik için çinko minerali içerir.
  • Bedensel ve zihinsel yorgunluk için kullanılabilir.
  • Kolesterolü düşürücü etkisi badem yararlari arasındadır. Yağ veya tuzla işlenmemiş badem kalp sağlığını koruyucudur.
  • İdrar yolları ve cinsel organlardaki iltihapları iyileştirici özelliktedir.
  • Kan şeker düzeyini düzenleyici etkisi bir diger badem faydası olarak belirtilebilir.
  • Kanser ve kalp krizi gibi hastalıklara karşı koruyucudur.
  • Kuru ciltler için besleyicidir. Badem yağı cilt bakımı, saç ve tırnak bakımına yönelikte kullanılır.
  • Strese iyi gelen yiyecekler arasındadır.

Badem (Prunus dulcis), gülgiller (Rosaceae) familyasının Prunoideae alt familyasından meyvesi yenebilen küçük bir ağaç türü. Badem bu ağacın meyvesidir. Şeftali ile birlikte Prunus'un alt cinsi Amygdalusun içinde yer alır.
Prunus cinsinin diğer üyelerinin (örneğin erik ve kiraz) aksine meyve tatlı, etli dış çevreye sahip değildir. Bunun yerine derimsi bir örtü ile kaplıdır ve bunun içinde, sert bir kabuk ile kaplı, yenilebilir çekirdek kısmı bulunur. Bu kısım kuru yemiş olarak tüketilir.Bademin yabani formu Akdeniz bölgesi'nde Suriye, Lübnan, İsrail ve Ürdün'de yetişir. Bademler tarımsal olarak ilk kez burada yetiştirilmiş olmalıdır. Yetiştirilme ve kültüre alınmasından önce, yabani bademler yiyecek olarak toplanır ve büyük ihtimalle toksisitelerini kavurma benzeri yollarla arındırılırlardı. Kültürü alınmış bademler Yakın Doğu'da Erken Tunç Çağı'nda (ya da kısa bir süre daha öncesinde) ortaya çıkmıştırlar. Arkeolojik açıdan badem, Tutankhamon'un kabrinde (yaklaşık M.Ö 1325) bulunan meyvelerdendir.