Güveçte Sebze Yemeği
Sebzeli Güveç Tarifi
📌 2 adet patlıcan
📌2 adet patates
📌1 adet kabak
📌 3 adet orta boy domates
📌 1 yemek kaşığı domates salçası
📌 1 çay bardağı zeytinyağı
📌 1 tatlı kaşığı karabiber
📌 1 tatlı kaşığı tuz
📌 2,5 çay bardağı su
Patlıcanları alacalı bir şekilde soyun ve tuzlu suyun içerisinde acısı çıkana kadar 15 dakika kadar bekletin. Ardından suyunu süzdürün. Patates, soğan, domates ve kabağı da küp küp doğrayın. Patlıcanın suyunu süzüp yıkayın. Tüm sebzeleri bir kabın içerisine aktarın. Bir kaseye suyu, zeytinyağını, baharatları ekleyin ve üstlerine de sarımsakları rendeleyip güzelce karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı sebzelerin üstüne gezdirin ve elinizle güzelce harmanlayın. Hazırladığınız sebzeleri bir güveç tenceresine alın ve kapağını da kapadıktan sonra, önceden ısıtılmış 170 derece fırında, yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakın. Pişme süresinin sonunda fırından alın ve sıcak sıcak servis edin.
Afiyetler olsun!
VIDEO
Etiketler: #anteppazarı #sebzeligüveç #antep
Ekim 16, 2021
Listeye dön