Lezzetli tarifleri için Mahlep-Tane Antep Pazarı'nda!
- Mahlep özellikle Yunan, Akdeniz ve Orta Doğu mutfaklarında pasta ve börek gibi hamur işi ile ekmek pişirmede kullanılan bir fırın baharatıdır.
- Kurabiyeler, kekler gibi hamur işlerinde bir fincan un başına bir çay kaşığı orantısı ile kullanılan mahlep aynı zamanda kırmızı et marinesinde de kullanılabilir
- Acı ve aromatik bir tada sahip olan mahlep çekirdeği, içeriğindeki kumarin ile vanilyaya benzeyen hoş bir kokuya sahiptir.
- İçeriğindeki kalsiyum sayesinde kemik gelişimine de destek olur.
- Mahlebin idrar söktürmede yardımcı olduğu iddia edilir.
- Nefes darlığı, astım gibi rahatsızlıklarda yardımcı etkisi olduğu bilinen mahlebin aynı zamanda balgam söktürmeye yardımcı özelliği de vardır.
Internet Explorer tarayıcısının 9.0 ve daha eski sürümlerini desteklememekteyiz. Web sitemizi doğru görüntüleyebilmek için tarayıcınızı güncelleyebilirsiniz, güncelleyemiyorsanız başka bir tarayıcıyı ücretsiz yükleyebilirsiniz.